onsdag 23. mars 2011

Championship-stjernene som Premier League-forsvarerne frykter

Blackpools Charlie Adam herjet i Championship forrige sesong. Denne sesongen har han tatt Premier League med storm. Hvem blir 2011/2012-sesongens eliteseriekomet?

Queens Park Rangers dominerer på nivå to i England og mye skal gå galt hvis ikke the Hoops spiller Premier League-fotball neste sesong. Vestlondonerne har plukket 76 poeng på 38 kamper og topper Championship ni poeng foran Norwich på andreplass. Når Neil Warnocks menn samtidig nekter å tape fotballkamper, tyder mye på at Chelsea og Fulham får selskap av nok et Vest-London-lag i det gode selskap neste sesong.

Mye av æren for QPRs gode sesong tilfaller Adel Taarabt (21). Marokkaneren har vært ustoppelig for de blåhvite denne sesongen, og står registrert med femten fulltreffere og like mange målgivende pasninger. Han er simpelthen hjernen bak QPRs angrepsspill, og nyter stor tillit i en offensiv rolle uten defensive arbeidsoppgaver. Manager Neil Warnock har sågar fortalt Taarabts medspillere at de vil bøtelegges dersom de spiller ballen til marokkaneren inne på egen halvdel!



På den siste tredelen av banen, er det imidlertid ingen tvil om hvem som er sjefen. Adel Taarabt ble sammenlignet med Zinedine Zidane da han signerte for Tottenham i 2007, men afrikanerens personlighet falt ikke i smak hos verken Juande Ramos eller Harry Redknapp. Sistnevnte sendte ham på lån til Queens Park Rangers, men verken Jim Magilton eller Paul Hart maktet å få det beste ut av 21-åringen. Under ringreven Neil Warnock (62) har imidlertid Taarabt slått ut i full blomst.

Statistikken taler sitt klare språk: Adel Taarabt har vært sist eller nest sist på halvparten av QPRs 60 ligascoringer denne sesongen. Det har gjort ham fortjent til tittelen Football League Player of the Year. Neste år vil marokkaneren etter alle solemerker spise kirsebær med de store i Premier League.

Norwich-spissen Grant Holt var også nominert i konkurransen om å bli årets spiller i Football League - men mange mener at Championship-toppscorer Danny Graham (25) burde blitt nominert på bekostning av Holt. Geordien har dundret inn mål for Watford gjennom hele sesongen, og står så langt bokført med 23 fulltreffere. Det plasserer ham på toppen av toppscorerlisten - og på ønskelisten til mange Premier League-klubber. Watford er fremdeles involvert i play-off-kampen, og gultrøyene befinner seg for øyeblikket på 9. plass - fire poeng bak Nottingham Forest som innehar den siste play-off-plassen.

Hurtigtoget Scott Sinclair (21) har også satt farge på Championship denne sesongen. Swansea-vingen har banket inn 17 scoringer for svanene fra Wales som kjemper om den siste direkte opprykksplassen. Etter å ha reist landet rundt på utlån fra Chelsea mellom 2007 og 2010, undertegnet engelskmannen en treårskontrakt med Swansea i fjor sommer. Det har verken han eller klubben angret på. Sinclair har spilt 39 kamper, hvorav 35 i ligaen, og nettet totalt 22 mål. 21-åringen vil også spille en viktig rolle i sesonginnspurten: Swansea ligger et poeng bak Norwich på andreplassen som gir direkte opprykk til Premier League.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar