tirsdag 15. mars 2011

Disse navnene er sportsjournalistens skrekk

KJIPT NAVN: Sokratis Papastathopoulos.
Fortløpende oppdateringer fra fotballkamper kan være en utfordring. Ikke bare fordi det gjerne skjer mye i løpet av kort tid, men også fordi enkelte spillere har lange og kronglete navn. Svært få har like korte og greie navn som den tidligere Deportivo-, Valladolid- og Zaragoza-forsvareren Pablo Amo (som ironisk nok for tiden tjener til livets opphold i greske Panserraikos). Men noen er verre enn andre. Her er fem spillere jeg håper holder seg unna gressmatta når jeg skriver LIVE-rapport:

1. Sokratis Papastathopoulos (22), AC Milan.
Det måtte bli en greker. Og det måtte bli Sokratis Papastathopoulos. Da midtstopperen signerte for Milan i fjor sommer, fikk han beskjed om at etternavnet hans ikke fikk plass bak på drakten. Derfor pryder fornavnet Sokratis grekerens ryggtavle når han er i aksjon for den italienske storklubben. Italienske sportsjournalister har allerede Papastathopoulos' navn i fingrene. Han spilte nemlig 51 kamper og scoret to mål for Genoa for han skrev under for Milan i fjor sommer. Engelske journalister kaldsvettet imidlertid da de så grekeren stod oppført på Milans innbytterbenk til Champions League-kampen mot Tottenham i London.

2. Jakub Blaszczykowski (25), Borussia Dortmund.
Så var det vel heller ingen bombe at nummer to ble en polakk. Blaszczykowski er en viktig del av Borussia Dortmund-laget som feier over (nesten) all motstand i Bundesliga, men flankespilleren tar heldigvis hensyn til både sportsjournalister og fans. Polakken spiller nemlig med kallenavnet "Kuba" bakpå drakten. Med 37 landskamper for Polen, har han likevel rukket å gi mange utenlandske journalister grå hår. Blaszczykowski har forøvrig en fortid i klubbene Raków Czestochowa og Górnik Zabrze. Konsonantalarm.

3. Balázs Dzsudzsák (24), PSV Eindhoven.
Se opp for denne mannen. Dzsudzsák er blant Fotball-Europas heteste prospekter, etter først å skapt seg et navn i moderklubben Debreceni. Der scoret han 14 mål på 48 kamper før PSV Eindhoven plukket ham opp i 2008. Kantspilleren har plukket opp tråden i den nederlandske eliteserien, og Dzsudzsák bidro blant annet med 14 fulltreffere og 16 målgivende for PSV forrige sesong. Det har gjort ungareren til et hett samtaleemne i Nederland - og speidere fra andre klubber er jevnlig på Philips Stadion for å finsikte 24-åringen.

4. Wojcieh Szczesny (20), Arsenal.
David Seaman. Jens Lehmann. Manuel Almunia. Lukas Fabianski. Om Arsenals burvoktere har holdt varierende kvalitet det siste tiåret, har det i alle fall vært mulig å beskrive tabbene deres uten å måtte krangle voldsomt med stavekontrollen. 20-årige Wojcieh Szczesny trår sjelden feil, men navnet hans gjør sportsjournalistene sårbare for stavefeil. Det er bare å lære seg navnet først som sist - for den unge polakken har etablert seg i Arsenal-buret. Den plassen akter han ikke å gi fra seg.

5. César Azpilicueta (21), Marseille.
Østeuropeerne har dominert denne listen, men det skulle bare mangle at en vaskekte basker ville snike seg inn blant de fem. Og det er ingen tvil om at 21-årige Azpilicueta fortjener plassen. Høyrebacken fikk 99 ligakamper for moderklubben Osasuna i hjembyen Pamplona før han bestemte seg for at nok var nok. De spanske fotballjournalistene pustet lettet ut. De franske kollegene sukket oppgitt da Marseille punget ut €7.5 millioner for Azpilicuetas tjenester i fjor sommer. For tiden er baskeren langtidsskadet etter en alvorlig kneskade han pådro seg i november. Det gir Marseille-journalistene en mulighet til å pugge navnet hans.

Noen jeg har glemt? Si din mening i kommentarfeltet under!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar