onsdag 17. november 2010

Dette er Europas kuleste spillere

Enkelte spillere har noe spesielt ved seg. Enten unike ferdigheter, en uvanlig bakgrunn - eller bare et usedvanlig kult navn. Aston Villas midtbanedynamo Barry Bannan (20) fikk nesten en plass på denne lista av den grunn, men skotten nådde ikke helt opp i konkurranse med følgende spillere:

1. Eljero Elia (23) -- HSV
Han er født i Voorburg. Han har gjort det til en vane å gjøre ting med ballen vi andre bare kan drømme om. Da han VM-debuterte for Nederland, var det første han gjorde å slå en tunnel. Han er av surinamsk avstamning - og  han heter Eljero George Rinaldo Elia. I tillegg ligger halve Fotball-Europa langflate etter den lekne flankespilleren. Det blir tungen på vektskålen og Eljero Elia får tittelen Europas kuleste fotballspiller.

2. Dudley Junior "DJ" Campbell (29) -- Blackpool
Navnet - Dudley Junior "DJ" Campbell - kvalifiserer ham ene og alene til en plass på lista. Historien hans fører engelskmannen opp på 2. plass. I 2000 ble han frigitt av Aston Villa, og DJ belaget seg på en karriere i engelsk non-league-fotball. Bøttevis med mål og fem år senere befant han seg i League One-klubben Brentford. 23 kamper og ni mål senere var han Premier League-klubben Birmingham City sin eiendom. I fjor hjalp han Blackpool til opprykk. Nå spiller han Premier League-fotball - med oransje drakt.

Lomano LuaLua. Foto: Reuters
3. Lomana Trésor LuaLua (29) -- AC Omonia
Helt i Colchester. Kulthelt i Newcastle, Portsmouth og Olympiakos. Stjerne Qatar. Lomana LuaLua har vært med på det meste. Spilte med malaria i Portsmouth, men scoret likevel mål for sørkystklubben. I 2006 mistet han sønnen sin, før han ble hetset på Internett. Kongoleseren lekte med tanken om å legge skoene på hylla, men planene ble lagt på is. I stedet opprettet han et barnehjem for hjemløse i hjemlandet Kongo. Nå herjer han på kypriotiske fotballbaner.

4. Rick van Wolfswinkel (21) -- Twente
I august senket han det skotske storklubben Celtic nærmest på egenhånd. Twente-spissen nettet nemlig tre av fire mål i 4-0-seieren over Glasgow-klubben. Siden har han øst inn mål for Twente, og ni mål på åtte kamper er en statistikk som vekker interesse blant de virkelig store klubbene i Europa. Men - la oss ikke legge skjul på det - han heter Ricky van Wolfswinkel. Med to W'er. Det er nok til å gi ham en plass på lista.

5. Ahmed Elmohamady (23) -- Sunderland
Elmohamady. Foto: safc.com
Egypteren har 84 ulike måter å skrive navnet sitt på. Minst. Elmohamady? أحمد المحمدي Al-Mohammadi? El-Mohammadi? Almohamady? Sunderland-fansen har døpt ham 'Elmo'. Forståelig nok. I tillegg til å være en egyptisk kantspiller som har tatt Sunderland med storm, har 23-åringen en fortid i klubben ENPPI (Engineering for the Petroleum and Process Industries Club). Fantastisk.

Noen du savner? Gi gi din mening i kommentarfeltet under!

2 kommentarer:

  1. Jan Vennegoor of Hesselink er en klassiker :)

    SvarSlett
  2. Nederlendere generelt er jo fantastiske. Pierre van Hooijdonk ville vært selvskreven om han fremdeles hadde vært aktiv!

    SvarSlett