søndag 21. november 2010

- That's why we're going down!

Det sang West Ham-supporterne da Victor Obinna banket ballen opp på benkerad Z på Anfield lørdag kveld. Laget deres hadde krysset midtstreken for en sjelden gang, og da muligheten endelig presenterte seg for Obinna, responderte leiesoldaten med å klinke kula høyt opp på tribunen. På stillingen 0-3.

Hammers-fansen er trolig inne på noe. Laget deres scorer ikke mål. Bakover lekker de som en sil. Premier League-tabellen er et sørgelig skue. Østlondonerne befinner seg ved foten av tabellen. Fasiten er ni poeng på fjorten kamper. Målforskjellen er begredelig: 11-25. Manager Avram Grant er heller ikke av typen som gir uttrykk for at han har kontroll på situasjonen, der han sitter og depper på benken.

Vi stopper der. Dere skjønner tegningen. Men vi lar West Ham-supporterne slippe med det. Her er fem andre lag som må snu trenden for ikke å havne i nedrykkssonen ved sesongslutt:

Yann Kermorgant sliter med å finne nettmaskene i Arles. Det kommer neppe som noen overraskelse på Leicester-fansen.
1. AC Arles-Avignon (Frankrike)
Løvene fra Arles rykket opp til den franske eliteserien i sommer. Det blir feil å hevde at klubben har tatt Ligue 1 med storm. Det første poenget kom i den niende serierunden - borte mot Brest. Siden har ikke akkurat poengene kommet på rekke og rad. Én seier på tretten forsøk, seks poeng og en målforskjell på minus 18 er trist lesning for Arles-tilhengerne. I ettermiddag tok de riktignok ledelsen mot tabellnier Bordeaux. Så ble Fabien Laurenti utvist, Bordeaux fikk straffespark, utlignet og snudde senere kampen. Oppgjøret endte 2-4. Nå blinker varsellampene for tabelljumboen. Opp til sikker plass skiller det hele åtte poeng.

2. Naval  de Maio (Portugal)
"Den stygge andungen" i portugisisk fotball har innledet sesongen like skrekkelig som de hvite og mintgrønne draktene skulle tilsi. Hjemmepublikumet - de få som møter opp for å se Portugals minst populære eliteserieklubb - har ennå ikke fått juble for tre hjemmepoeng. Statistikken på bortebane skremmer heller ingen: Fem tap på seks kamper. Søndag fikk Naval juling av topplaget Benfica i Lisboa. Rødtrøyene ga seg ikke før det stod 4-0. Manager Rogério Goncalves kan imidlertid glede seg over at ingen av bunnlagene i Portugal biter særlig godt fra seg, så det er ennå håp for Naval.

3. Kasimpasa (Tyrkia)
Alle sportsjournalister håper Kasimpasa holder seg i den tyrkiske toppserien. I selskap med eksempelvis Eskisehirspor, Genclerbirligi, Ankaragucu og Kayserispor, er Kasimpasa et kjærkomment avbrekk for stavekontrollen på PC'en så vel som en sliten journalist. Men laget fra Istanbul må skjerpe seg for å unngå nedrykk ved sesongslutt. Etter tretten serierunder ligger klubben forankret til tabellbunnen i Süper Lig. Det skiller riktignok bare tre poeng til Konyaspor på sikker plass, men en målforskjell på minus 19 forteller om et lag som har lidd noen kraftige nederlag i høst. På tide å snu trenden.

4. LASK Linz (Østerrike)
"Hjelpeløst" er ordet som best beskriver LASK Linz' høstsesong i den østerrikske eliteserien. De sorte og hvite puster riktignok SV Mattersburg i ryggen etter seksten serierunder - men det er utelukkende fordi Mattersburg også har innledet sesongen forferdelig. Linz ligger sist med magre ni poeng på seksten kamper, og har til gode å vinne en bortekamp i høst. Det er en statistikk laget er alene om. 24 innslupne mål på åtte bortekamper beskriver et lag som lekker som en sil. Elleve mål totalt forteller dessuten om et lag som ikke er direkte målfarlige.

5. Charleroi (Belgia)
Sebraene fra Charleroi vest i Belgia har ikke hatt mye å juble for i høst. På utebane er de trøstesløse, og hjemmekamp mot Charleroi har vært synonymt med målfest for de fleste lagene i den belgiske eliteserien denne høsten. Hjemme på Stade du Pays de Charleroi har de sorte og hvite i det minste vunnet en fotballkamp, men det er langt ifra en fryktet arena å besøke. Seks nederlag på ni hjemmekamper vitner om et lag som etter alle solemerker må kjempe for tilværelsen denne sesongen. Opp til sikker plass skiller det fire poeng, men den luka vil garantert bli større om ikke sebraene snart begynner å plukke poeng.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar