tirsdag 16. november 2010

Impossible is nothing: Topp tre misser

Fahad Khalfan (t.v) står for årets mest sensasjonelle miss - til nå. Foto: Getty Images.
De høye herrer hos den tyske sportsutstyrsgiganten Adidas hadde neppe sett for seg at slagordet 'Impossible is nothing' skulle brukes som overskrift i forbindelse med de tre mest episke missene i fotballuniverset i 2010. Det passer imidlertid helt utmerket. 'Sure-goal-bloopers' er et mye brukt uttrykk i England. De følgende filmsnuttene underbygger Adidas' eminente slagord:

1. Qatar-spissen Fahad Khalfan utnyttet den vanvittige keepertabben til Uzbeksitans burvokter under Asia-lekene. Uten en forsvarsspiller i nærheten og med keeperen ute av spill, skulle Khalfan bare trille ballen i mål og gi Qatar ledelsen 1-0. Han gjorde ikke det. I stedet gikk kampen til ekstraomganger - og Uzbekistan vant 1-0.

2. CSKA Sofia var storfavoritter foran Europa League-kvalifiseringskampen mot irske Cliftonville, og på stillingen til hjemmelaget, fikk Rui Miguel en eventyrlig mulighet til å doble ledelsen. Portugiseren befant seg praktisk talt inne i mål, men på uforståelig vis styrte han ballen i tverrliggeren. Heldigvis for Miguel fikk ikke kjempemissen konsekvenser - for Sofia-laget gikk seirende ut av oppgjøret.
Antolin Alcaraz i aksjon for Wigan. Foto: Getty Images

3. Wigan Athletic holdt hjemmelaget Tottenham til 0-0 på White Hart Lane. I sluttminuttene fikk gjestene sjansen til å kontre inn seiersmålet. Hugo Rodallega serverte Antolin Alcaraz - som riktignok er midtstopper - på sølvfat. Alle trodde paraguayaneren skulle gi Wigan 1-0. Det gjorde han ikke - og Alcaraz fant istedet benkerad 18 bak mål.  Ingen var derfor gladere enn nettopp Antolin Alcaraz da Hugo Rodallega sikret tre Wigan-poeng få minutter senere.