onsdag 17. november 2010

Her er Premier Leagues marerittlag

Christian Poulsen har hatt en forferdelig høst på Liverpools midtbane. Foto: Getty Images,
Premier League-sesongen er midt inne i sin fjerde måned. Snart står det harde juleprogrammet for tur. Med andre ord: Tiden er inne for å trekke noen tidlige konklusjoner. I tverrliggeren gir deg sesongens verste ellever i Premier League til nå i en 5-4-1-formasjon:

Keeper: Robert Green (30) -- West Ham United
Hammers-keeperen har hatt et mareritthalvår uten sidestykke. Først det famøse VM-sluttspillet i Sør-Afrika; deretter en forferdelig høstsesong i West Ham. Tidligere i høst satte engelske medier et kritisk søkelys mot Greens keeperspill. Nå lar selv de mest blodtørste tabloidene 30-åringen være i fred. For Greens og West Hams del får vi håpe en strålende kamp mot Arsenal på Emirates kan snu trenden.

Venstreback: Maynor Figueroa (27) -- Wigan Athletic
Den honduranske landslagsstjernen slo igjennom i Premier League i fjor, og gjorde seg blant annet bemerket med denne fulltrefferen som BBCs Match of the Day kåret til årets mål. Men denne sesongen har Figueroa vært en skygge av seg selv. Utrygg defensivt og usynlig offensivt, har ikke akkurat 27-åringen bidratt til å tette igjen et Wigan-forsvar som lekker baklengsmål. Kanskje må sommerens VM-skuffelse ta noe av skylden?

Matt Upson. Foto: Getty Images
Midstopper I: Matthew Upson (31)  -- West Ham
Avram Grant har ikke maktet å få skikk på West Ham-forsvaret i høst. Hans mest betrodde disippel, kaptein og midtstopper Matthew Upson, har heller ikke levert varene. Engelskmannen var en del av Three Lions' VM-tropp, og den gamle Arsenal-forsvareren ble løpt i senk av et ungt tysk lag i 1/8-delsfinalen. Etter at han returnerte til Upton Park har han stort sett blitt løpt i senk av mindre navngjetne Premier League-spisser.

Midtstopper II: Johnny Heitinga (27) -- Everton
Også Heitinga deltok i sommerens VM-sluttspill (begynner det å danne seg et mønster?). Det hardttaklende Ajax-produktet ikledde seg imidlertid Nederlands farger, og spilte sågar VM-finale mot Spania - der han riktignok ble utvist. Siden Heitinga vendte snuten tilbake til Merseyside, har han uansett vært en skygge av sitt beste: Klønete i duellspillet og uvanlig høy feilprosent - nå er han også ute av Everton-laget.

Midstopper III: Pablo Ibañez (29) -- West Bromwich
Pablo spilte sammen med Carles Puyol i Spanias midtforsvar under VM i 2006. Mange Baggies-tilhengere var derfor optimistiske da klubben deres sikret seg spanjolen i sommer - uten å betale så mye som en eneste penny. Optimismen varte ikke lenge. Seks baklengs mot Chelsea i debuten var slettes ikke noe bunnpunkt - per 17. november har midtstopperen bokført både et rødt kort såvel som et selvmål for West Brom.

Høyreback: James Perch (25) -- Newcastle United
Nei, James Perch spilte aldri VM-fotball i sommer. Ikke engang de mest hardbarkede Nottingham Forest-supporterne (han spilte for skogvokterne frem til juli) vil hevde Perch på noe tidspunkt har vært god nok for en VM-tropp. Onde tunger vil påstå han beviste nettopp det i løpet av sine fem første kamper for Newcastle. Han pådro seg nemlig gult kort i fem kamper på rad. Da han var suspendert, slo skjærene Chelsea.

Venstrekant: Aliaksandar Hleb (29) -- Birmingham City
Hviterusseren skulle tenne en kreativ gnist i et Birmingham-lag som manglet nettopp det - kreativitet - da han ankom Midlands i sommer. Med spill i Arsenal og Barcelona på samvittigheten, håpet mange Blues-supportere at Hleb snart ville briljere på St. Andrews. Vi skriver midten av november, og 29-åringen har bokført to smultringer i protokollen for mål og målgivende pasninger. Nå er plassen på laget i fare.

Karl Henrys skrekktakling på Jordi Gomez.
Sentral midtbane 1: Karl Henry (27) -- Wolverhampton Wanderers
Henry har klart kunststykket å vippe Joey Barton av tronen som hatobjekt nummer én blant Premier League-fansen. Først sparket han Barton og resten av Newcastle-midtbanen tilbake til Tyneside da skjærene var på besøk på Molineux i august. Så kvestet han Wigans Jordi Gomez på DW Stadium i oktober. Gomez er heldig som fremdeles kan gå. Henry protesterte helhjertet på dommeravgjørelsen - som selvfølgelig var helt korrekt.

Sentral midtbane 2: Christian Poulsen (30) -- Liverpool
Lysluggen spilte VM for Danmark og beviste det alle Juventus-fans lenge har hevdet: At Poulsen er ferdig på toppnivå. Liverpools nyansatte manager Roy Hodgson husket imidlertid hvor god dansken hadde vært da de to samarbeidet i FC København på begynnelsen av 90-tallet, og bladde opp drøyt £4 millioner for ham. "Nei", stønnet Liverpool-fansen. De fikk rett. Poulsen har vært katastrofal i rødt denne høsten.

Høyrekant: Kieron Dyer (31) -- West Ham United
Potensialet til Kieron Dyer er ubestridt, men skader og kontroverser har dessverre ødelagt karrieren til den talentfulle flankespilleren. I West Ham hever han likevel millionlønn. Da må man levere når man ikke går skadet. Det gjør sjelden Dyer - som altså bruker ti av årets tolv måneder på behandlingsbenken. Sånt forsvarer kanskje millionlønn i Manchester City, men ikke på Londons østkant.

Landslagsaktuell: Mauro Boselli.
Spiss: Mauro Boselli (25) -- Wigan
Wigan la £6.5 millioner på bordet for å sikre seg argentinsk-italienske Boselli i sommer. 25-åringen hadde bøttet inn mål for Estudiantes i Argentina, men tidligere feilet i spanske Málaga - såvel som i storklubben Boca Juniors i hjemlandet. Forventningene blant Wigan-fansen var likevel store til 25-åringen med en landskamp for Argentina. Status per 17. november 2010: Ett mål (mot Swansea i Ligacupen) og fast benkeplass.

Benken: Gomes (Tottenham) - Crainey (Blackpool), Evans (Man United) - Cole (Liverpool), Ramires (Chelsea) - M. Diouf (Blackburn), Beckford (Everton).

Manager: Roy Hodgson (63) -- Liverpool
Liverpool-supporterne var splittet i synet på hvorvidt klubben burde erstatte eks-manager Rafael Benítez. Styret bestemte seg uansett for å satse på Fulham-sjefen Roy Hodgson, som hadde tatt den lille Vest-London-klubben til Europa League-finale. Nå roper majoriteten av Liverpools tilhengere om Hodgsons hode på et fat, og det smått ironiske kallenavnet 'Super-Roy' har blitt ham til del.

Noen som savner Johan Elmander? Han ville vært selvskreven på dette laget både i 2008/2009 og 2009/2010. I høst har han faktisk vært strålende. Tro det eller ei.

Enig? Uenig? Si din mening i kommentarfeltet under!

5 kommentarer:

  1. God vurdering, Håvard. Veldig enig med mange av valgene.

    Personlig ville jeg kanskje tatt med Chris Kirkland. Mannen som var så katastrofalt dårlig i Wigans to første kamper at han har mistet plassen sin til Ali-al Habsi.

    Stephen Ireland er vel en spiller som ikke akkurat har tillit i sin nye klubb.

    Tottenhams forsvar er du såvidt innom, med tanke på at du har Gomes på benken. Corluka og Gallas kan muligens også fortjene en vurdering der.

    Men alt i alt et riktig lag. Jeg følger bloggen videre med stor interesse.

    Gaute

    SvarSlett
  2. Utrolig kul idé!
    Når det gjelder tips til ubrukelige spillere, så kan du titte på LFC sin tranfer-historikk de siste årene ;)

    SvarSlett
  3. Gaute: Takker og bukker!

    Kirkland er en god kandidat, ja. Med ti baklengs på to kamper, ville han definitivt ha forsvart en plass på laget. Siden Green har spilt fast og regelmessig gjort blundere, vinner han kampen om plassen mellom stengene. Gomes får plassen fordi han skal utstråle trygghet bak et skadeskutt Spurs-forsvar. I stedet finner han på stadig nye sprell.

    Stephen Ireland var jeg faktisk inne på, men midtbanen var full av gode kandidater. Mulig Dyer kunne vært ofret, men føler samtidig at både Ramires og Joe Cole har skuffet så voldsomt at de ville ha rettferdiggjort en plass på laget. Stakkars Ireland får dermed ikke plass på noen lag...

    Enig i at både Corluka og Gallas nok forsvarer en plass på laget, men samtidig blir det vanskelig å sette ut noen av dem. Måtte i så fall vært Heitinga - som tross alt ikke har gjort noen store tabber, men vært gjennomført shaky i hele høst. Crainey på benken er herlig naiv offensivt, men hans offensive krumspring hjelper verken ham selv eller Blackpool. Evans var fast i et United-forsvar som slapp inn mange mål. Så kom Ferdinand/Vidic tilbake - og nå er det potte tett bak der. Tottenham har alltid sluppet inn mange mål - uansett!

    Høres bra ut! :)

    Henrik: Takk skal du ha! Mye søppel som har kommet inn portene på Anfield de siste årene, ja. Min 'favoritt' er muligens Andriy Voronin, men det meste tyder på at Poulsen og Konchesky har ambisjoner om å overgå ham.

    SvarSlett
  4. Heitinga har spelt ti av tretten kampar i år, seinast sist mot Arsenal. Han har neppe spelt seg ut av laget, og godt er det. Eg synest han har vore langt betre enn det du gir uttrykk for, dessutan stort sett i uvant posisjon på midtbanen.

    Når det gjeld prestasjonar i år, så synest eg Dyer burde sleppe meir 'stick'. Eg er samd i alt du seier om han, men meiner at ein heller burde vald ein som har spelt dårleg på banen. Dyer leverer stort sett alltid dei få gongane han entrar ei fotballbane.

    Siste innvending er Karl Henry. Kan ikkje vere usamd dersom du berre siktar til taklingane han har utført, men dersom ein isolerer desse 20 sekunda med galskap sit vi igjen med ein spelar som gjer ein meget verdifull jobb for laget sitt. Prakteksempelet er det han leverte mot City for eit par veker sidan.

    Nok ris. Dei resterande er eg stort sett veldig samd med deg i. Du viser bra innsikt, dei skrivne orda er velformulerte og du har ikkje minst trukke fram mange syndarar som media gløymer. Figueroa er eit godt døme.

    SvarSlett
  5. Eg ville for øvrig tatt inn Stearman for Heitinga, Maxi Rodriguez for Dyer og Cattermole for Henry.

    SvarSlett