torsdag 18. november 2010

Hva vi lærte av onsdagens landskamper

Populære er de ikke, men privatlandskamper i midtuken har åpenbart kommet for å bli. Onsdag møttes blant annet de gamle erkefiendene England og Frankrike til privatlandskamp på Wembley, bataljen om den iberiske halvøy ble utkjempet i Lisboa, mens Norge gjestet splitter nye Aviva Stadium i Dublin. Motstander var selvfølgelig Irland. Dette er hva vi lærte av onsdagens privatlandskamper:

Fabio Capello har litt av hvert å rette på. Foto: Daily Telegraph.
1. England er fremdeles ikke like gode som engelskmenn flest tror.
Før hver eneste kamp mener den gjengse engelskmann at Three Lions mønstrer et lag i verdensklasse. Etter hver eneste kamp, er alle skjønt enige om at det ikke er tilfellet. Sånn sett var ingenting annerledes før oppgjøret mot Frankrike på Wembley. Newcastle-spissen Andrew Carroll fikk sin landslagsdebut; det samme fikk Sunderlands midtbanetalent Jordan Henderson. Ingen av dem maktet å markere seg i nevneverdig grad, England ble rundspilt av friske franskmenn - og etter kampen var alt som før. 

2. Frankrike er på vei tilbake etter VM-fadesen.
Les Bleus hadde et fryktelig VM-sluttspill, og ble sendt hjem fra Sør-Afrika i skam. Nå har den tidligere landslagsspilleren Laurent Blanc overtatt tømmene - og Frankrike var strålende på Wembley i kveld. Samir Nasri var i lekent humør, Florent Malouda var ustoppelig, Karim Benzema viste seg fra sin beste side, og Yoann Gourcuff var eminent på midtbanen. Med seg hadde han Mathieu Valbuena  Bak dem frekventerte vaktbikkja Yann Mvila. Det er ikke alle forunt å vinne på Wembley. Nå er optimismen tilbake i Frankrike.

3. Morten Gamst Pedersen nærmer seg toppformen.
Godt nytt for Blackburn-fansen foran kampene mot Aston Villa og Manchester United: Morten Gamst Pedersen har prikket inn storformen. Etter to fulltreffere på tre kamper for klubblaget, slo flankespilleren til på landslaget da Norge gjestet Irland i Dublin onsdag kveld. Først utlignet han med en perle av et frispark, så satte han opp Erik Huseklepps matchvinnermål kort tid før slutt. Nå håper både Blackburn-supporterne og norske fotballfans at Gamst Pedersen har funnet formen som gjorde ham ønsket hos Manchester United og Tottenham for fire år siden.

4. Spania er ikke til å kjenne igjen.
Portugal og Spania møttes i Lisboa for å promotere landenes felles søknad om å arrangere VM i 2018. Da lagene møttes i VM i sommer, tok spanjolene en relativt enkel 1-0-seier. I kveld var historien en helt annen - for Portugal gikk berserk og ga seg ikke før de hadde satt fire baller i nettet bak Iker Casillas. Xavi Hernández ga bort ballen på midtbanen, forsvaret var hullete, mens David Villa og Fernando Torres hadde hver sin anonyme omgang på topp. All ære til Portugal - men hva skjer med Verdensmesterne? 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar