lørdag 20. november 2010

Hva galt har Almería gjort dere, Barcelona?

Denne mannen har scoret 69 mål på de siste 66 kampene for Barcelona. Take a bow.
Valencia-derbyet mellom Villarreal og Valencia ble viet mest spalteplass før helgens La Liga-runde, men oppgjøret (som forøvrig endte 1-1) ble totalt overskygget av Barcelonas maktdemonstrasjon mot Almería på Estadio del Mediterráneo i Andalucia. Katalanerne, anført av han-dere-vet, ga seg ikke før lystavla viste 0-8.

Til pause var stillingen 5-0 til Barcelona, og kampen var i realiteten avgjort etter 27 minutter. Da hadde fulltreffere av Leo Messi og Andrés Iniesta, samt et selvmål av Santi Acasiete ført bortelaget opp i 3-0. Vanligvis tar lag som leder 3-0 foten av gasspedalen, og cruiser inn tre poeng. Det var definitivt ikke tilfellet i Almería i kveld. For Barca plusset på to nye mål før hvilen - og fortsatte i lekegrinda etter sidebyttet.

Man kan spørre seg om hva Almería har gjort Barcelona. 8-0 er vanvittige sifre i en serie der majoriteten av lagene er solide på eget gress, men lider av kronisk utebanesyke. Unntakene er selvfølgelig Real Madrid og Barcelona - som stort sett vinner uansett hvor de spiller. Men 8-0 er ekstremt. Det er destruksjon. Ydmykelse og utklassing strekker liksom ikke til. Det er en fotballmessig gruppevoldtekt.

Så, hva fikk Barcelona til å gå amok i målprotokollen? Lagene er ikke rivaler. Faktisk har de fleste klubbene i serien et relativt nøytralt forhold til Almería - som er et forholdsvis nytt bekjentskap på toppnivå. Ei heller konkurrerer de i samme ende av tabellen. Almería ligger tredje sist, mens Barcelona kjemper om tittelen. De fikk i det minste styrket målforskjellen.

Leo Messi (3), Bojan Krkic (2), Pedro, Andrés Iniesta og et selvmål av Santi Acastie sørget forøvrig for kalassifrene i Sør-Spania.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar